Zobeni keksi s kakaom i kokosovim šećerom

Odaberite zdravije zaslađivače za svoje slastice - kokosov šećer sadrži dvostruko više željeza, četiri puta više magnezija i čak 10 puta više cinka od smeđeg šećera. Bogat je izvor kalija i željeza, a obiluje i vitaminima B1, B2, B3 i B6. Ujedno, pomaže u borbi s kilogramima jer regulira omjer kolesterola u krvi, kontrolira apetit te smanjuje osjećaj gladi, a zbog niskog glikemijskog indeksa kokosov šećer pogodan je za dijabetičare.

350 g sitnih zobenih pahuljica
50 g sirovog kakaa
120 g kokosova šećera
80 g kokosova ulja
100 ml vode
1 žlica začina za medenjake
 prstohvat himalajske soli

U posudi pomiješajte zobene pahuljice, kokosov šećer, himalajsku sol i začine za medenjake.

Otopite kokosovo ulje pa ga dodajte smjesi. Potom dodajte vodu i sve dobro pomiješajte pa ostavite da odstoji 10 minuta kako bi se sastojci proželi i zobene pahuljice napunile vodom i uljem. Dok tijesto stoji, u posudu za pečenje stavite papir za pečenje.

Smjesu za kolače najlakše je vaditi žlicom za sladoled, a ako je nemate, poslužit će i obična žlica. Oblikujte kuglice i stavite ih na papir za pečenje. Kad ih sve poslažete, pritisnite ih prstima ili dnom čaše kako bi dobile oblik okruglog keksa. Pecite ih 10 - 12 minuta na 175 °C.

Dubravka Fazlić, www.peptu.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci