Zeleni muffini s voćem i špinatom

Želite li ispeći nešto prigodno za Dan svetog Patricka ili na sladak način "uvaliti" dozu zdravog povrća nekome tko ga izbjegava jesti, ovi su veganski muffini pravi izbor

1 žlica mljevenog lana

1½ šalice oštrog brašna

½ šalice integralnog brašna

1 paketić praška za pecivo

4 žlice svijetlog smeđeg šećera

prstohvat soli

1 pakiranje (oko 150 g) baby špinata

1 zrela banana

4 žlice hladnoprešanog ulja (suncokretovo, repičino, kokosovo)

180 ml mlijeka

po želji 2 žlice tamne čokolade narezane na kockice ili sušenog voća (grožđice, brusnice, borovnice)

U zdjelici pomiješajte lan s 3 žlice vode i ostavite da nabubri najmanje 5 minuta. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U otvore kalupa za muffine stavite papirnate košarice. Pomiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, šećer i sol. U blenderu smiksajte špinat, bananu, ulje i mlijeko tako da dobijete potpuno glatku mješavinu. Ulijte je u suhe sastojke i kratko promiješajte. Ako želite, umiješajte čokoladu ili suho voće. Smjesom napunite kalupiće tako da su ispunjeni 2/3. Pecite 20 do 25 minuta; muffini su pečeni ako u njih ubodete čačkalicu, a ona ostane čista. Pečene muffine ostavite da se kratko ohlade u kalupu, a zatim ih izvadite na rešetku i ostavite da se ohlade do kraja. Ohlađene muffine možete ukrasiti rastopljenom tamnom čokoladom. 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci