Zdravi zeleni sladoled od pistacija i avokada

Ovo je jedan od "smiksaj i zamrzni" sladoleda, savršeno kremast i obogaćen supernamirnicama

120 g lagano poprženih pistacija ili mješavine badema i pistacija

100 g mekih datulja

1 avokado od oko 300 g

600 ml biljnog mlijeka (npr. bademovo ili od indijskih oraščića)

¼ žličice spiruline u prahu

 

Pistacije (ili mješavinu s bademima) sameljite u blenderu pa promiješajte da se ne zbiju na dno. Datulje očistite od koštica i krupno narežite. Avokado operite, prerežite popola pa uklonite košticu i koru. Narežite ga na veće komade. U blender ulijte biljno mlijeko pa kratko smiksajte da se pomiješa s mljevenim pistacijama. Dodajte datulje i avokado te smiksajte u posve glatku smjesu. Malo-pomalo dodajte i spirulinu te pritom kušajte kako njen okus ne bi dominirao. Ulijte u kalup, najbolje metalni, te ostavite u hladnjaku najmanje nekoliko sati da se zamrzne. Prije posluživanja ostavite kratko na sobnoj temperaturi da malo omekša.

 

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci