Zdravi čokoladni keksi bez alergena

Ako ste eliminirali gluten i mliječne proizvode iz prehrane ili ste alergični na oraštaste plodove i jaja, to ne znači da ne možete uživati u ultrafinim čokoladnim poslasticama! Počastite se ovim zdravim keksima čiji recept prenosimo iz knjige 'Zdravo i slasno bez glutena II' autorice Helene Jakoliš

Ultraprhki čokoladni keksi bez orašastih plodova, brašna, jaja i mlijeka

 

Sastojci:

  • 150 g domaćeg maslaca od suncokreta
  • 30 g sirovog kakao praha
  • 70 g kokosovog šećera
  • po potrebi 1 žlica kokosovog brašna

Postupak:

U zdjeli pomiješajte sve sastojke i ostavite 5 minuta da odstoje. Zagrijte pećnicu na 180 C. Uzmite protvan i obložite ga papirom za pečenje. Od dobivene smjese oblikujte kolačiće. Pecite oko 12 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Napomena: kolačići se stisnu stajanjem na sobnoj temperaturi.

 

Helena Jakoliš

Ostali članci