Voćna torta

Ukusnu i laganu tortu možete napraviti s marelicama ili sličnim voćem, ovisno o sezoni

TIJESTO

150 g tofua
3 šalice zobenog ili sojinog mlijeka
1 dl vrhnja za kuhanje (može sojinog ili zobenog vrhnja)
1/2 čajne žlice morske soli
2 žlice suncokretovog ulja
2 šalice zobenih pahuljica
1/2 šalice kukuruznog brašna
1/2 šalice polubijelog pšeničnog brašna (t-850)
1/2 čajne žlice kurkume
2 čajne žlice kuzua (razmućenog u 1 dl hladne vode) ili 1 žlica gustina (razmućenog u vodi)

ZA NAMAZ

200 g suhih marelica
1 žlica agar agara (ili 1 žlica gustina razmućenog u 1 dl vode)
1 dl jabučnog soka
2 dl domaćeg pudinga od vanilije (može i sojin puding od vanilije)
2 žlice meda

Pomiješajte suhe sastojke, tekuće smiksajte i zatim sve zajedno ručno pomiješajte. Smjesa za palačinke neka odstoji 30 minuta. Operite suhe marelice i stavite ih kuhati s jabučnim sokom i agar agarom. Dodajte prstohvat morske soli i kuhajte 10 min. Marelice ostavite da se ohlade, a zatim smiksajte. U dobivenu smjesu lagano umiješajte sojin puding i med. U kalup za torte slažite palačinke. Svaku premažite debelim slojem namaza pa stavite u hladnjak 30 minuta da se stisne. Tortu možete preliti glazurom od bijele čokolade ili ukrasiti sojinim šlagom i kockicama hrskavih svježih jabuka.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci