Veganska glazura za kolače

Kada je riječ o ukrašavanju kolača, svaki savjet dobro dođe. A jedan od nama omiljenih je onaj Julie Montagu, britanske promotorice zdrave prehrane i autorice bestselera Superhrana...

Julie predlaže da klasičnu glazuru za muffine ili tortu od mrkve i jabuke, koja se inače radi s vrhnjem, isprobamo u veganskoj verziji, bez namirnica životinjskog porijekla.

Za to je potrebna dobro ohlađena limenka kokosova mlijeka, kako bi se njezin sadržaj podijelio na tvrđi, masniji dio na vrhu i tekući na dnu limenke. Za glazuru iskoristite samo čvrsti dio kokosova mlijeka, a tekućinu možete sačuvati za korištenje u smoothijeu ili soku.

Tvrdi, masni dio kokosova mlijeka izmiksajte s malo vanilije i zasladite zaslađivačem poput javorova sirupa ili kokosova šećera te smjesom premažite kolač. Kako bi glazura ostala čvrsta, kolač prije posluživanja stavite u hladnjak ili na hladno mjesto.

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci