Uskrsni tart od limuna

Uskrsno slavlje neće biti potpuno bez deserta, samo nabavite domaći limun

Tijesto
250 g oštrog brašna
125 g rastopljenog maslaca
125 g šećera u prahu
1 jaje
prstohvat soli
Zagrijte pećnicu na 150ºC.
U posudi miješajte maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jaje, brašno i sol. Mijesite tijesto dok ne postane jednolično i glatko. Oblikujte ga u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite na 2 sata u hladnjak. Kad je ohlađeno, razvaljajte ga i smjestite u kalup za pite. Ostatak tijesta prstima razmjestite po rubovima kalupa. Stavite ga u pećnicu na 15 minuta. Izvadite ga i pripremite za punjenje, odnosno pustite da se malo ohladi.

Krema
5 jaja
100 g šećera
sok od 3 limuna (po mogućnosti domaća ili organski uzgojena)
naribana korica od 3 limuna
250 g kiselog vrhnja
U posudi lagano miksajte jaja i šećer dok se šećer ne rastopi. Dodajte limunov sok, limunovu koricu i vrhnje. Miješajte dok se ne pretvori u gustu smjesu. Smjesu prelijte preko tijesta i sve zajedno stavite u pećnicu da se peče 30 minuta. Kad je gotovo, izvadite iz pećnice pustite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Poslužite narezano na kriške onoliko puta koliko gosti budu tražili, a to će sigurno biti više od jedanput jer riječ je o dubrovačkim limunima i stvarno slasnoj, osvježavajućoj poslastici.

Joško Baće

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci