Tortice od badema s jagodama

Hrskave tortice možete ispeći unaprijed pa netom prije posluživanja nadjenuti sočnim voćem i ukrasiti

Sastojci:

1 žlica mljevenoga zlatnog lana

3 žlice vode

100 g sitno mljevenih badema

2 žlice kokosova ulja

2 žlice smeđeg šećera

prstohvat soli

500 g jagoda

listići metvice za ukrašavanje

Lan stavite u zdjelicu, pomiješajte s vodom i ostavite 10-ak minuta da smjesa postane želatinozna. Pomiješajte kokosovo ulje (mora biti tekuće) i šećer te dodajte smjesu s lanom. Umiješajte mljevene bademe. Uzimajte po žlicu smjese, oblikujte kuglice pa ih utisnite u namašćene kalupiće za tortice tako da ih obložite (ako nemate kalupiće, možete upotrijebiti i kalup za muffine). Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se tortice potpuno ohlade. Potom ih nadjenite narezanim jagodama i ukrasite listićima metvice. Tortice možete preliti rastopljenom tamnom čokoladom.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci