Torta od mrkve i jabuke

Brzo, fino, zdravo i ne deblja - isprobajte ovaj recept za ukusnu tortu od mrkve!

Za kalup od 26 cm:

TIJESTO
¾ šalice brašna od pira
¼ šalice gustina
1 prašak za pecivo
2 žličice cimeta
½ šalice naribane mrkve
½šalice naribane jabuke
½ šalice sjeckanih orašastih plodova
½ šalice sušenog voća
3 jaja
¾ šalice ulja
1 vanilin šećer
4 žlice ječmenog slada

PREMAZ
2 vanilin šećera
250 g mascarponea
malo naribane narančine kore

Naribanu mrkvu i jabuku pomiješajte s pirovim brašnom, gustinom, praškom za pecivo, cimetom, orašastim plodovima i sušenim voćem. U drugoj, većoj posudi, umutite jaja, vanilin šećer, ulje i ječmeni slad. Kad smjesa postane kompaktna, u nju dodajte sastojke iz prve zdjele te lagano promiješajte. Smjesu pecite oko 20 minuta na 180 °C. Zajedno umutite sastojke za premaz te njime premažite ohlađeno tijesto.

Restoran Fast and Healthy

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci