Slatki muffini s tikvicama

Tikvice se savršeno uklapaju i u slatke varijante, isprobajte!

Za 4-6 osoba

25 dag polubijelog brašna

5 dag integralnog pšeničnog brašna

žlica praška za pecivo

½ žličice sode bikarbone

vrećica vanilin šećera

8 dag rapadura šećera

10 dag mljevenih badema

2 dl soka od jabuke

1 dl soka od naranče

2 žličice meda

175 ml suncokretova ulja

korica od 2 limuna

20 dag krupno naribanih tikvica

2 žlice suncokretova ulja za premaz kalupa

Zagrijte pećnicu na 180°C i premažite uljem svaki od 12 udubljenja u kalupu za muffine ili pripremite specijalne papirnate čašice. Pomiješajte suhe sastojke: polubijelo i integralno brašno, vanilin šećer, rapadura šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i bademe. U drugoj posudi pomiješajte sok od jabuke, sok od naranče, ulje, med i koricu limuna. Suhoj smjesi dodajte tekuću i lagano promiješajte. Tijesto za muffine raspodijelite u kalup i pecite 30 minuta. Muffini su posebno ukusni ako na vrh dodate svježe tučeni sojin šlag.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci