Slatki kruh s bananama i orasima

Kruh koji dugo ostaje svjež, a vi ga možete napraviti u obliku kuglofa ili podijeliti tijesto na tri jednaka dijela i isplesti pletenicu

150 g margarina
100 g smeđeg šećera od šećerne trske
1 jaje
2 zrele banane
¼ čajne žlice soli
1 vrećica vanilin bourbon šećera
200 g polubijelog pšeničnog brašna
150 g pšenične krupice
125 ml mlijeka
100 g nasjeckanih oraha
1 žlica margarina za kalup

Pjenasto umutite meki margarin te postupno umiješajte smeđi šećer, vanilin šećer i jaje. Ogulite banane i zdrobite ih vilicom. Kašu od banana umiješajte u smjesu od margarina, šećera i jaja. Prosijte brašno s praškom za pecivo. Dodajte sol i krupicu. Ovu mješavinu, naizmjence s mlijekom, umijesite u smjesu margarina i banana. Na kraju dodajte orahe. Jednom žlicom margarina premažite kalup za kruh, dužine 29 cm, i stavite tijesto. Izravnajte mu površinu i pecite 45 minuta na 180 ˚C. Pečeni slatki kruh izvadite iz kalupa, omotajte ga kuhinjskom krpom i ostavite da se potpuno ohladi. Poslužite uz omiljeni pekmez ili med.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci