Slatke ružice od kruha s marmeladom

I stari su Rimljani obožavali ruže; kupali se u njihovim cvjetovima, jeli kolače aromatizirane njenom vodicom i uz to pili fino vino. Inspirirani takvim slasticama, čiji se okus krije u notama ovog cvijeta ljubavi, pripremite ovaj ružin desert

SASTOJCI
400 g polubijeloga brašna
1 žličica suhoga kvasca
voda i sol
marmelada od ruže

PRIPREMA
Brašno prosijte, dodajte mu suhi kvasac i dobro promiješajte. Zalijte šalicom tople vode i lagano promiješajte smjesu. Kad kvasac počne djelovati, posolite i s još tople vode zamijesite tijesto. Ostavite da odstoji sat vremena, po mogućnosti i cijelu noć na hladnome, negrijanome mjestu, ali ne u hladnjaku.

Tijesto pažljivo prenesite na pobrašnjenu radnu površinu. Nemojte ga mijesiti, nego ga razdijelite na osam jednakih dijelova. Svaki od njih izvaljajte u traku debelu približno pola centimetra pa je premažite marmeladom od ruže, pazeći da je ne nanosite do ruba jer može pri pečenju izgorjeti. Svaku traku tijesta savijte u oblik puža pa ih položite jednu do druge u okrugli kalup za torte. Pecite približno 30 minuta na temperaturi od 200 °C.

knjiga, recepti s ružamaOve i još mnogo slasnih recepata s ružom potražite u knjizi 'Sladki recepti z vrtnicami' (Slatki recepti s ružama) na www.zale-pepe.com/knjiga ili facebook.com/zalepepe

Katja Kogej i Vida Rojšek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci