Slatka jesen: Sladoled od buče

Zahvaljujući prekrasnim sunčanim i vrlo toplim jesenskim danima, i dalje nam godi slatko osvježenje – sad je savršeno vrijeme da omiljeni jesenski plod kušamo i u sladoledu

500 g buče, pečene ili kuhane

10-ak datulja

500 ml kokosova mlijeka (iz limenke) ili 500 ml bademova mlijeka i 100 g maslaca od badema

cimeta i/ili đumbira po ukusu

za posluživanje: rastopljena tamna čokolada i nasjeckane bučine sjemenke ili bademi

Najprije u blender stavite pečenu ili kuhanu buču narezanu na manje komade te očišćene datulje. Smiksajte u glatki pire. Promiješajte pa ulijte kokosovo mlijeko (ili bademovo mlijeko i maslac od badema) i ponovno smiksajte dok ne dobijete posve glatku smjesu. Ako želite, začinite cimetom i/ili đumbirom.

Ulijte u posudu, najbolje široku i plitku, pa ostavite u zamrzivaču nekoliko sati, dok se ne zamrzne. Izvadite iz zamrzivača 10-ak minuta prije posluživanja. Želite li da bude osobito kremast, sladoled razlomite na komade i smiksajte u blenderu. Sladoled rasporedite u zdjelice ili kornete pa prelijte rastopljenom tamnom čokoladom (s malo kokosova ulja) i pospite nasjeckanim bučinim sjemenkama ili bademima.

Pire od buče - slasna osnova za bezbroj kombinacija

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci