Sladoled od trešanja bez šećera

Ovaj veganski sladoled priprema se bez dodavanja šećera te ima iznenađujući sastojak – kvinoju

3 veće ili 4 srednje velike banane
1 žlica svježe iscijeđenoga limunova soka
5 žlica kuhane kvinoje
1-2 žlice biljnog mlijeka
300 g očišćenih trešanja

Banane ogulite i narežite na tanke ploške, a njih u tankom sloju rasporedite po pladnju ili u veliku plastičnu vrećicu te ostavite u zamrzivaču dok se ne smrznu. Smrznute ploške banana stavite u mikser i miksajte otprilike minutu, tek toliko da se usitne. Dodajte limunov sok te nastavite miksati dok smjesa ne postane kremastija. Potom dodajte kuhanu kvinoju te, nastavljajući miksati, malo-pomalo, prema potrebi, biljno mlijeko. Kad smjesa postane kremasta, dodajte očišćene trešnje pa vrlo kratko miksajte, tako da se samo malo usitne i umiješaju u smjesu. Prebacite u širu posudu te ostavite u zamrzivaču otprilike pola sata, a zatim ponovno promiješajte i poslužite, po želji s nasjeckanom čokoladom ili čokoladnim preljevom.


Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci