Sladoled od kokosa i vanilije

Jednostavan i na prvi pogled skroman, međutim, ako ga poslužite s nekoliko kapi kvalitetnog maslinova ulja i malo himalajske soli, dobit ćete potpuno neočekivanu eksploziju okusa. Probajte!

400 ml kokosova mlijeka
50 g kokosova vrhnja
3 žlice agavinog sirupa
1 mahuna vanilije (koristimo samo ostrugane sjemenke)
ekstra djevičansko maslinovo ulje
ružičasta himalajska sol

Pomiješajte kokosovo mlijeko, kokosovo vrhnje, agavin sirup i sjemenke jedne mahune vanilije. Sve zagrijte na laganoj vatri do točke vrenja. Maknite s vatre i ohladite do sobne temperature. Prebacite ohlađenu smjesu u aparat za sladoled i miješajte dok se smjesa u potpunosti ne stisne. Poslužite odmah uz preljev od nekoliko kapi maslinova ulja i nekoliko zrna himalajske soli. *

*Ako nemate aparat za sladoled, smjesu za sve navedene sladolede odmah stavite u zamrzivač te je ručno miješajte svakih desetak minuta da biste razbili ledene kristaliće. Ovo ponavljajte sve dotle dok se smjesa ne stisne do željene konzistencije

Andrea Cukrov

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci