Sladoled od kokosa i breskve

Kokos i breskva prekrasno se nadopunjuju, a timijan zaokružuje okus i dodaje element iznenađenja

4 manje breskve
2 žlice meda
5 – 6 grančica timijana
400 ml kokosova mlijeka
50 g kokosova vrhnja

Breskve operite, ogulite i narežite na kriške. Posložite ih u vatrostalnu posudu, dodajte im med i nasjeckani timijan. Pecite ih oko 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C. Pečene breskve prebacite u blender, zajedno sa sokom koji su pustile.
Dodajte kokosovo mlijeko i kokosovo vrhnje te sve izmiješajte u jednoličnu smjesu. Neka se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi pa je prebacite u aparat za sladoled i miješajte je dok se ne stisne. Poslužite odmah ili ostavite u zamrzivaču nekoliko sati prije posluživanja.

Više recepata za domaće, zdrave sladolede potražite u novom broju Sense, kolovoz 2014.

Andrea Cukrov

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci