Sladoled od avokada i kakaa

Sladoled od avokada i kakaa iznimno je kremast zahvaljujući teksturi i visokom postotku masnoće u avokadu. Slobodno mu dodajte svoje omiljene orašaste plodove i poigrajte se aromama. Za pripravu ovog sladoleda preporučujemo vam korištenje domaćeg bademova mlijeka jer se u kupovnom često nalaze skriveni šećeri i arome, a to želimo izbjeći. Odlučite sami!

2 zrela avokada
150 ml bademova mlijeka
50 g kokosova vrhnja
30 g kakao praha
5 žlica meda
1 mahuna vanilije (koristimo samo ostrugane sjemenke)
50 g nasjeckanih badema
20 g nasjeckanih zrna kakaovca

Kako napraviti bademovo mlijeko

Avokado prepolovite, odstranite košticu pa žlicom izvadite meso. U blenderu pomiješajte avokado, bademovo mlijeko, kokosovo vrhnje, kakao u prahu, med i sjemenke jedne mahune vanilije. Sve miješajte dok se ne pretvori u jednoličnu smjesu. Smjesu prebacite u aparat za sladoled i miješajte dok se ne počne lagano stiskati.

Dodajte nasjeckane bademe i dio nasjeckanih zrna kakaovca. Ostavite smjesu u aparatu za sladoled da bi se potpuno stisnula. Poslužite odmah ili odložite u zamrzivaču do posluživanja. Prije posluživanja svaku kuglicu sladoleda pospite preostalim kakaovcem.

*Ako nemate aparat za sladoled, smjesu za sve navedene sladolede odmah stavite u zamrzivač te je ručno miješajte svakih desetak minuta da biste razbili ledene kristaliće. Ovo ponavljajte sve dotle dok se smjesa ne stisne do željene konzistencije.

Andrea Cukrov

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci