Sirovojedska torta od borovnica
Termički neobrađena hrana čuva sve vrijedne nutrijente, vitamine, minerale, enzime, a usto oduševljava vatrometom okusa, mirisa i boja. Isprobajte ovaj recept za tortu od borovnica preuzet iz kuharice Sirova hrana Mihaele Devescovi

Kora:
1 ½ šalica oraha
1 ½ šalica datulja
Krema od borovnica:
2 šalice indijskih oraščića
1 šalica datulja
1 žlica rastopljenog kokosova ulja
2 šalice smrznutih ili svježih borovnica
1 banana
malo bourbon vanilije
Kora: Sameljite orahe u sjeckalici, dodajte datulje i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Prebacite u kalup i utisnite u dno.
Krema: Miksajte sve sastojke dok ne dobijete gustu glatku kremu, dodajući i pomalo vode ako bude potrebno. Izlijte na koru i ostavite u zamrzivaču preko noći. Na koru možete poslagati cijele borovnice i na njih izliti kremu – tako će torta izgledati atraktivnije kad uklonite kalup. Ukrasite tortu svježim voćem i – uslast!
*Želite li smanjiti količinu oraščića u ovom jelu, umjesto šalice indijskih oraščića u kremu dodajte još jednu bananu.
Recept Nade Rocco: Sirova torta od borovnica
Bounty torta - vrhunska sirova slastica
Ostali članci
-
Slatka jesen: Sladoled od buče
Zahvaljujući prekrasnim sunčanim i vrlo toplim jesenskim danima, i dalje…
-
Kolač od oraha s jogurtom
Jogurtu vrlo brzo ističe rok trajanja, stoga ga upotrijebite kao…
-
Recepti od ostataka hrane: Pečene banane s medom
Zrele banane nikako nemojte bacati! Možete ih lako dodati u smoothieje, a…
-
Superjednostavni sladoled po receptu Maje Brekalo
Sladoled od samo tri sastojka? A genijalno kremast, ukusan i hranjiv