Sirovojedska torta od borovnica

Termički neobrađena hrana čuva sve vrijedne nutrijente, vitamine, minerale, enzime, a usto oduševljava vatrometom okusa, mirisa i boja. Isprobajte ovaj recept za tortu od borovnica preuzet iz kuharice Sirova hrana Mihaele Devescovi

Kora:
1 ½ šalica oraha
1 ½ šalica datulja
 
Krema od borovnica:
2 šalice indijskih oraščića
1 šalica datulja
1 žlica rastopljenog kokosova ulja
2 šalice smrznutih ili svježih borovnica
1 banana
malo bourbon vanilije
 
Kora: Sameljite orahe u sjeckalici, dodajte datulje i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Prebacite u kalup i utisnite u dno.
 
Krema: Miksajte sve sastojke dok ne dobijete gustu glatku kremu, dodajući i pomalo vode ako bude potrebno. Izlijte na koru i ostavite u zamrzivaču preko noći. Na koru možete poslagati cijele borovnice i na njih izliti kremu – tako će torta izgledati atraktivnije kad uklonite kalup. Ukrasite tortu svježim voćem i – uslast!

*Želite li smanjiti količinu oraščića u ovom jelu, umjesto šalice indijskih oraščića u kremu dodajte još jednu bananu.

Recept Nade Rocco: Sirova torta od borovnica

Bounty torta - vrhunska sirova slastica

Mihaela Devescovi

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci