Recepti od ostataka hrane: Pečene banane s medom

Zrele banane nikako nemojte bacati! Možete ih lako dodati u smoothieje, a ovaj ih recept čini još slađima. Banane pečene na kokosovu ulju i prelivene medom tope se u ustima!

Za 2 osobe; vrijeme pripreme: 10 min

·  3 banane · 1 žlica kokosova ulja · 1 žlica meda ili javorova sirupa · 30 g badema · 400 ml biljnog jogurta · cimet i tahini, kao dodaci

U tavi zagrijte kokosovo ulje i stavite banane popola prerezane (po duljini) i bademe. Dodajte med ili javorov sirup i pržite približno 5 minuta. Kad se jedna strana lijepo karamelizira, prebacite banane na tanjur. Prelijte ih jogurtom, pospite cimetom i pokapajte tahini umakom.

Pročitajte i:

Palačinke od banana bez brašna

Klara Avsenik, autorica bloga Curry and Love

Preporučujemo

Ostali članci