Recept za najukusniju domaću čokoladu

Nema bolje čokolade od one napravljene kod kuće. Iako su osnovni sastojci, ako birate najveću kvalitetu, prilično skupi, kad jednom probate pravu čokoladu, nikad više nećete poželjeti kupovnu

100 g kakao maslaca
¼ žličice praha bourbon vanilije
3 žlice rižinog slada, javorova sirupa, agava sirupa ili meda
prstohvat soli
prstohvat cimeta
100 g sirovog kakao praha

Kakao maslac rastopite na pari. Lonac s vodom maknite s vatre, zdjelu s kakao maslacem ostavite iznad vruće vode pa u rastopljen kakao maslac dodajte vaniliju, cimet i pola količine sirovog kakao praha (50 g, tj. pola mjerne šalice). Sve dobro promiješajte, da ne bude grudica. Dodajte sol i sladilo pa promiješajte.

Na kraju dodajte ostatak sirovog kakao praha pa mutilicom izmiješajte da dobijete glatku tekuću čokoladu. Ne pretjerujte s miješanjem. Pažljivo ulijte čokoladu u silikonske kalupiće ili izlijte u tankom sloju na pripremljeni papir za pečenje. Ohladite je prvo na sobnoj temperaturi, a potom u hladnjaku. Najkvalitetnija i najukusnija čokolada na svijetu je gotova! Pravi okus dolazi do izražaja na sobnoj temperaturi, a veće količine možete čuvati u hladnjaku.

Dunja Gulin

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci