Recept za domaće gumene bombone

Zagrepčanke Ivana Zovak i Petra Krolo godinama su predano istraživale kako svoj organizam vratiti u ravnotežu nakon dijagnoze Hashimotova sindroma, bolesti koja bi se mogla opisati kao "pregaranje" štitnjače. Svoje su znanje potom pretočile u knjigu 'Autoimuni nutrivor - priručnik i kuharica bez alergena', u kojoj su iznijele svoje spoznaje, otkrile da je svima koji imaju neku autoimunu bolest zajedničko isto - propusnost crijeva i preosjetljivost na gluten, objasnile što je autoimuni protokol i napisale niz korisnih i zdravih recepata, kao što je ovaj...

Priča o Ivani Zovak i Petri Krolo

GUMENI BOMBONI
Broj porcija: 4
150 ml limunova soka
150 ml narančina soka
60 g želatine

U lončić ulijte limunov i narančin sok. Naizmjenično posipajte želatinu u tankom sloju i miješajte da se ne stvore grudice. Ostavite 1 minutu da nabubri. Pripremite silikonske kalupe za gumene bombone. Smjesu u lončiću zagrijte uz miješanje 1 minutu na laganoj vatri. Tekućinu iz lončića ulijte u kalupe. Kalupe sa smjesom ohladite u hladnjaku.

Iz knjige Ivane Zovak i Petre Krolo ‘Autoimuni nutrivor’

Preporučujemo

Ostali članci