Puding od kvinoje s jagodama i pistacijom

Osim što je bogata nutrijentima, kvinoja ne sadržava gluten pa u kuhinji onih koji ga izbjegavaju može zamijeniti niz žitarica. Isprobajte ukusan desert s kvinojom, jagode možete zamijeniti i drugim sezonskim voćem

(za 6 manjih zdjelica)

½ kg jagoda
200 g kvinoje
500 ml mlijeka
100 g pistacije
2,5 dl slatkog vrhnja
180 g šećera
štapić vanilije
prstohvat soli

Kvinoju namočite u hladnoj vodi i isperite. U zdjeli pomiješajte mlijeko, slatko vrhnje, šećer, sol i štapić vanilije pa stavite kuhati na srednje jakoj vatri. Dodajte kvinoju i promiješajte. Smanjite vatru i kuhajte 30-ak minuta. Povremeno promiješajte. Puding ulijte u posude i ohladite na sobnu temperaturu. Jagode očistite, malo pospite šećerom i ostavite da puste sok. Zatim ih stavite na puding zajedno s nasjeckanom pistacijom i sokom koji su pustile.

Domagoj Frisch

Preporučujemo

Ostali članci