Proljetni muffini

Rahli veganski biskvit i proljetne bobice – idealna su kombinacija za doručak, užinu, desert ili piknik

Suhi sastojci:
1 ½ šalica brašna T-850
¹/₃ šalice integralnog brašna
1 šalica sitno mljevenih prženih lješnjaka
3 žlice prženih pšeničnih klica (nije nužno)
1 žličica sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo bez aluminija
¼ žličice soli

Tekući sastojci:
1 ¼ šalice sojina mlijeka
¾ šalice rižina slada/agavina sirupa
1 mala jabuka, oguljena i očišćena
½ šalice suncokretova ulja
sok ½ limuna

Za ukras:
²/ ₃ šalice malina
²/ ₃ šalice kupina

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Prosijte brašno sa sodom i praškom za pecivo pa dodajte ostale suhe sastojke i promiješajte. Mlijeko, slad, ulje i limunov sok izmiksajte s jabukom.

2. U zdjeli povežite suhe i tekuće sastojke lagano miješajući dok se sve dobro ne poveže. Nemojte previše miješati! Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama i jednoliko rasporedite smjesu. Nježno utisnite dvije maline i dvije kupine u svaki muffin. Pecite oko 25 minuta ili dok čačkalica ubodena u tijesto ne izađe suha.
3Pustite da se muffini u kalupu napola ohlade pa ih nježno izvadite i pustite da se ohlade do kraja na rešetki za hlađenje. Pazite da ih ne pojedete previše odjednom!

Dunja Gulin

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci