Pinca

Pomiješati pola kilograma glatkog brašna s tri-četiri žlice šećera i malom žlicom soli. U posebnu posudu uliti dvije i pol šalice toplog mlijeka u kojemu je prethodno otopljeno pola kocke kvasca, naribati koricu limuna, trećinu maslaca, dva jajeta i šaku grožđica. Dodati prethodno izmiješano brašno, cukar i sol. Sve zajedno umijesiti i pustiti da se diže. Kad se tijesto diglo, oblikovati pletenice, kruščiće ili originalni oblik pinice, položiti u namašćeni lim i staviti u pećnicu na 170 stupnjeva. Ako pinicu radite u obliku pletenice, u vrh utaknite jaje, dekorativnosti radi. Prije nego što je stavite u pećnicu, pinicu premažite bjelanjkom kako bi dobila sjaj. Pecite 40 minuta. Poslužite toplu ili hladnu. Jednako je ukusna u oba slučaja.

Joško Baće

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci