Panna cotta s preljevom od šumskog voća

Zdrav recept za jedan od najpoznatijih i najukusnijih deserta...

ZA KREMU:
180 ml (hladne) vode
4 g agar praha
150 g indijskih oraščića (prethodno namakanih približno 2 sata u vodi te ispranih i ocijeđenih)
15 g sušenog manga + 180 g vode (namakati 5 minuta)
4 žlice meda
2 žlice limunova soka
1/2 limuna, naribana korica
1/2 žličice kurkume u prahu
1/2 žličice vanilije u prahu

ZA PRELJEV:
125 g borovnica (ili miješanog šumskog voća)
2 žlice meda
1 žličica limunova soka

PRIPREMA:
Pomiješajte hladnu vodu i agar prah pa ostavite da odstoji 5 minuta. Indijske oraščiće, sušeni mango zajedno s vodom u kojoj se namakao, med, limunov sok, kurkumu u prahu i vaniliju u prahu miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu koja će biti blago topla. Ostavite je u blenderu. Nakon 5 minuta, vodu i agar prah miješajte na laganoj vatri oko 2 minute. Odmah potom uključite blender na low, tj. na brzinu kojom će se stvoriti rupa u sredini smjese. U tu rupu, dok je blender uključen, izlijevajte u tankom mlazu mješavinu vode i agara. Kad izlijete cijelu smjesu, isključite blender i odmah je ulijte u čašice. Ne dopustite da se smjesa ohladi jer će se stvrdnuti. Stavite je u hladnjak na 20 minuta pa poslužite.
Sve sastojke za preljev ubacite u blender i kratko izmiksajte. Prelijte preko kreme i poslužite.

Tina Uglješić, autorica bloga Zelenarium

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci