Palačinke bez glutena

Za sve osjetljive na gluten i one koji jednostavno vole isprobavati nove, zdrave okuse

Recept za 3 do 4 osobe:

1,5 šalica finog rižina brašna
½  šalice heljdina brašna
1 šalica brašna od kestena
2 šalice mlijeka
1 šalica mineralne vode
1/2 čajne žlice soli
1/3 čajne žlice cimeta
kurkume na vrh noža
2 žlice ulja
 
Pomiješajte suhe sastojke, brašna i začine. Dodajte im mlijeko i vodu. Lagano ručno promiješajte, a zatim dvije minute miksajte štapnim mikserom. Na kraju umiješajte ulje. Zagrijte tavu za palačinke, dodajte nekoliko kapi ulja i pecite palačinke. Ove palačinke posebno su ukusne sa slanim nadjevima.

Željka Fordren Jambrešić

Preporučujemo

Ostali članci