Muffini s cimetom i bundevom

Cimet je zbog svog antibakterijskog djelovanja, ali i odličnog okusa, uvijek dobrodošao za stolom. Isprobajte ga u ovom jednostavnom i zdravom receptu

(za 6 muffina)

1 šalica pirea od pečene bundeve
1/8 šalice javorova sirupa ili meda
1,5 žličica cimeta
1/2 šalice pirea od kuhane jabuke i kruške
1 jaje
1 šalica sitno mljevenih zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
1 šaka preprženih oraha, nasjeckanih
2 žlice ulja od kokosa ili pročišćenog maslaca (ghee)

Povežite sve tekuće sastojke pa lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet, brašno od zobenih pahuljica, maslac i orahe. Ulijte ih u do ¾ visine kalupa za muffine te pecite na 170 ˚C stupnjeva oko dvadeset minuta (čačkalicom provjerite jesu li pečeni). Dok su još vrući, po muffinim pospite malo mljevenog cimeta. Poslužite ih uz poslijepodnevni čaj, prepolovljene i tostirane za doručak ili na dječjoj zabavi umjesto kolača.

Izabela Vrtar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci