Muffini s cimetom i bundevom
Cimet je zbog svog antibakterijskog djelovanja, ali i odličnog okusa, uvijek dobrodošao za stolom. Isprobajte ga u ovom jednostavnom i zdravom receptu

(za 6 muffina)
1 šalica pirea od pečene bundeve
1/8 šalice javorova sirupa ili meda
1,5 žličica cimeta
1/2 šalice pirea od kuhane jabuke i kruške
1 jaje
1 šalica sitno mljevenih zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
1 šaka preprženih oraha, nasjeckanih
2 žlice ulja od kokosa ili pročišćenog maslaca (ghee)
Povežite sve tekuće sastojke pa lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet, brašno od zobenih pahuljica, maslac i orahe. Ulijte ih u do ¾ visine kalupa za muffine te pecite na 170 ˚C stupnjeva oko dvadeset minuta (čačkalicom provjerite jesu li pečeni). Dok su još vrući, po muffinim pospite malo mljevenog cimeta. Poslužite ih uz poslijepodnevni čaj, prepolovljene i tostirane za doručak ili na dječjoj zabavi umjesto kolača.
Ostali članci
-
Jestivi božićni dar: Bezglutenski brownie u…
Ovaj recept za božićni brownie u teglici izvrstan je jestivi božićni dar…
-
Božićne rum kuglice s bundevom
Što kažete na božićne slastice s povrćem? Svaki trenutak je izvrstan…
-
Sacher torta – Čokoladna torta s nadjevom od…
"Ovaj klasični desert ne možete izbjeći ni u jednoj bečkoj kavani.…
-
Cupcakes od malina i čokolade
„Čokolada i maline savršeno se vizualno slažu, ali ne samo na taj način –…