Muffini od mrkve

Pazite da smjesa ne bude tvrda, a za drugo ne morate brinuti. Bit će odlični!

(za 10 muffina)
80 g maslaca
150 g šećera
žlica javorova sirupa ili meda
naribana limunova korica
2 jaja
4 srednje velike mrkve, naribane
350 g namjenskog brašna za kolače
2 žličice praška za pecivo
7 žlica zagrijanog, ocijeđenog soka od naranče
obični mascarpone za premaz
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalupe za muffine obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte maslac, šećer, javorov sirup i narančin sok dok smjesa ne postane kremasta. Umiješajte zatim jaja i mrkvu. Dodajte brašno i prašak za pecivo i miješajte dok smjesa ne postane glatka i bez grudica. Pazite da ostane polutekuća kako muffini ne bi ispali tvrdi. Moraju biti sočni i pjenasti. Razdijelite smjesu u kalupe i pecite 20 minuta dok se lagano ne podignu i postanu zlatnožuti. Izvadite ih iz pećnice, a zatim i iz kalupa i pustite da se hlade 1 sat. Nakon toga premažite ih mascarponeom i poslužite.

Jelena Iva Nikolić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci