Muesli pločice s limunom

Lagane hrskave pločice obiluju limunom, a nije im dodana masnoća pa se njima možete umjereno zasladiti i dok ste na kakvom programu čišćenja organizma

POTREBNO JE…

10 suhih smokava i/ili datulja i/ili marelica

200 g zobenih pahuljica ili mješavine pahuljica po izboru

1 mahuna vanilije ili 1 žličica mljevenog cimeta ili đumbira

3 neprskana limuna

6 do 8 žlica rižinog ili ječmenog slada, nektara od agave ili kokosa

 

NAČIN PRIPREME
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Manji kalup obložite papirom za pečenje. Suhe smokve i/ili datulje očistite od peteljki, odnosno koštica. Suho voće narežite na komadiće. Stavite ga u zdjelu i pomiješajte sa zobenim pahuljicama. Dodajte začin koji ste izabrali (cimet, đumbir ili vaniliju – mahunu vanilije uzdužno prerežite pa sastružite sjemenke i dodajte ih sastojcima u zdjeli).

Limune dobro operite i posušite pa naribajte njihovu koricu, a potom ih prerežite i iscijedite sok – oboje dodajte u zdjelu, kao i sladilo. Dobro promiješajte pa ostavite 10-ak minuta na sobnoj temperaturi kako bi pahuljice nabubrile.

Potom smjesu stavite u manji kalup za pečenje tako da joj debljina bude 1 cm; dobro je utisnite žlicom ili navlaženim dlanom. Pecite 15 minuta, odnosno dok ne postane zlatnosmeđe. Ostavite da se malo ohladi pa pažljivo izvadite iz kalupa i oštrim nožem narežite na pločice. Kad se potpuno ohlade, hrskave pločice stavite u posudu koja se može hermetički zatvoriti.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci