Mousse s kokosovim uljem

Isprobajte kokosovo ulje umjesto klasičnih masnoća koje koristite u kuhanju i pripremi hrane. Niskokalorično je, lako probavljivo te ne sadrži transmasne kiseline. Snižava kolesterol, ali to nije sve...

MOUSSE
1/2 l rižina mlijeka
2 kom zobenog vrhnja
1 žlica kakaa
3 žice otopljenog ekstradjevičanskog kokosova ulja
2 žličice šećera

Sve sastojke dobro miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Ostavite je u hladnjaku da očvrsne ili je iskoristite odmah kao preljev za müesle. Ukrasite mousse prženim lješnjacima.

Isprobajte kokosovo ulje umjesto klasičnih masnoća koje koristite u kuhanju i pripremi hrane. Ono je idealno za prženje, pečenje i pirjanje jer pri visokim temperaturama ne otpušta slobodne radikale i druge štetne sastojke. Budući da je niskokalorično, lako probavljivo te ne sadrži transmasne kiseline, kokosovo ulje pogodno je i za redukcijske dijete.

No, ljepota ovog ulja ne krije se samo u kulinarstvu. Malo se namirnica može mjeriti s kokosovim uljem, čiji aduti nisu samo izvrstan okus i blagotvorno djelovanje na snižavanje kolesterola. Ono se može koristiti i kao preparat za njegu kose i kože pa na jedinstven način povezuje gastronomske užitke i njegu tijela.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci