Voćni mousse po receptu naše kolumnistice

Nema laganijeg i više osvježavajućeg ljetnog deserta u čaši od voćnog moussa. A još kada ga napravite od zdravih namirnica, prema receptu Sensine kolumnistice i autorice Dunje Gulin, pred vama je mala vitaminska bomba

Sastojci:

  • 0,5 l soka od jabuke
  • 10 –12 g agar-agar pahuljica ili 6 – 8 g (1 ½ žličica) agar-agar praha
  • 4 žlice tekućeg sladila (agava, slad, sirup)
  • 500 g jagoda, bobičastog voća ili bresaka
  • prstohvat soli

Postupak pripreme:

Sok od jabuke stavite u lončić, dodajte agar-agar prah ili pahuljice, promiješajte i pustite da provri. Smanjite vatru i kuhajte dvije minute (prah) ili 5 – 6 minuta (pahuljice). Voće operite i očistite / ogulite. Ako želite zasebne žele-deserte, krupnije voće izrežite na manje komade i stavite ih u čaše / zdjelice za posluživanje.

Želite li napraviti mousse, veće komade stavite na dno manje vatrostalne zdjele ili lima. Vreli sok izlijte preko zasebnih porcija voća ili preko cijele količine voća u limu i ostavite 20-ak minuta da se sve ohladi na sobnoj temperaturi, pa stavite u hladnjak nekoliko sati, da se žele potpuno stvrdne. Kad spravljate mousse, želirano voće prebacite u blender i izmiksajte u gustu kremu.

 

Dunja Gulin

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci