Mini tiramisu bez šećera

Isprobajte veganski recept za tiramisu, s kavom od žitarica, zaslađen stevijom i svježim voćem...

100 g keksa sa žitaricama
2 dl rižina mlijeka
žlica kave od žitarica
2 slatke jabuke
šalica kuhanog slatkog prosa
2 žlice pudinga od vanilije
šalica zobenog mlijeka
2 kapi stevije
žlica ruma
3 žlice sojina šlaga
žlica čokoladnih mrvica za posipanje

Priprema:
Kavu od žitarica razmutite s jednom žlicom vode i prelijte kipućim rižinim mlijekom. Ostavite da se hladi. Narežite jabuke na kocke i kuhajte ih s prosom i zobenim mlijekom deset minuta. Dodajte steviju i umiješajte puding. Ostavite na plamenu dok se krema ne zgusne. Izmiksajte štapnim mikserom da dobijete glatku kremu. Uzmite duboku čašu, razmočite kekse u kavi i slažite red keksa, a zatim red kreme dok ne potrošite sve sastojke. Ukrasite sojinim šlagom i pospite čokoladnim mrvicama.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci