Makrobiotički čokoladni muffini

Svaki kolač koji napravite sami podsjetit će vas na to da ste veseli i kreativni te da to želite podijeliti s najmilijima

SUHI SASTOJCI
1,5 brašna T-850
1 šalica mljevenih badema
1/2 šalice brašna od kamuta ili pirovog brašna
1 prstohvat soli
1 prašak za pecivo bez aluminija
1/2 šalice zaslađenog kakaa

TEKUĆI SASTOJCI
1/2 šalice kukuruznog ili suncokretovog ulja
1 šalica sojinog mlijeka
1/2 šalice kukuruznog slada

ČOKOLADNA KREMA
150 g mekog tofua
5 dag crne čokolade
3-4 žlice gotovog sojinog šlaga
2 žlice javorovog sirupa

U zasebnoj posudi dobro pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj tekuće pa tekuće dodajte suhima i sve lagano promiješajte. Tijesto se miješa samo toliko koliko je potrebno da se svi sastojci prožmu. Zagrijte pećnicu na 180°C. Nauljite kalup za dvanaest muffina ili stavite papirnate košarice. Ravnomjerno raspodijelite smjesu u kalupe. Stavite peći 25-30 minuta.
SAVJET: Prvih dvadeset minuta pečenja ne otvarajte pećnicu!
KREMA: Čokoladu rastopite sa par kapi mlijeka,a zatim sve sastojke pomiješajte štapnim mikserom. Kremu nanesite na ohlađene muffine.

Željka Fordren Jambrešić i Ljiljana Franke

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci