Linzeri

Maleni, nježni, meki poput poljubaca, ovi su keksi rezervirani za one koji stanuju u vašem srcu. Darujte ih dragom, sestri, majci ili mališanima

25 dag maslaca

3 tvrdo kuhana žumanjka (zgnječiti vilicom)

40 dag brašna

10 dag šećera u prahu

malo soli

pekmez od marelica ili pekmez od malina

Na radnoj ploči pomiješajte omekšali maslac, brašno, šećer, sol i kuhane žumanjke dok ne dobijete homogenu masu. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko 1 sat. Nakon toga (može odstajati i više) izvadite tijesto i razvaljajte na radnoj površini na debljinu od oko 3 mm. Tijesto se brzo zagrijava pa ga, ako postane premekano za obradu, vratite nakratko u hladnjak. Okruglim kalupom ili kalupom u obliku cvjetića oblikujte tijesto u paru, tako da jedan ima puni oblik, a drugi u sredini rupu. Kolačiće poslažite na lim obložen masnim papirom i pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Kad kolačići postanu zlatni, izvadite ih iz pećnice i pažljivo sklonite s lima (dok su topli, veoma su prhki). Kad se ohlade, na svaki puni oblik kolačića nanesite pekmez i poklopite parom s rupom.

Domagoj Frisch

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci