Kroštule iz pećnice

Primamljivo hrskave bez prženja i suvišne masnoće

250 g brašna

prstohvat soli

1 žličica praška za pecivo

2 žlice svijetlog smeđeg šećera

30 g maslaca sobne temperature

naribana korica neprskanog limuna

2 jaja

½ čašice rakije

U posudu stavite brašno i dobro umiješajte prstohvat soli, a zatim i prašak za pecivo. Potom dodajte šećer, maslac sobne temperature narezan na kockice, limunovu koricu, razmućena jaja i rakiju. Promiješajte vilicom pa rukama umijesite glatko tijesto. Dio po dio tijesta tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini. Narežite na pravokutnike ili trake, stavite ih na limove obložene papirom za pečenje, te svaki još zarežite u sredini, najbolje kotačićem za tijesto. Ostavite u hladnjaku 30 minuta. (Ovaj korak nije obavezan, ali osigurava da kroštule budu osobito lagane.) Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kroštule pecite 10 do 15 minuta, ovisno o debljini, dok ne postanu zlatnosmeđe. 

Krafne iz pećnice

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci