Krema od vanilije

U tekućem ili krutom stanju? Svejedno je. Za ljetne slastice važno je da osvježavaju. Pripremate li ljetnu gozbu, zaboravite stajanje ispred vruće pećnice. Rashladite se desertom koji se brzo priprema

(za 6 osoba)
4 jaja
štapić vanilije
0,5 l slatkog vrhnja
2 dl vrhnja za šlag
15 dag šećera
naranča
0,3 dl likera Baileys
svježe voće

Na laganoj vatri u kotliću zagrijte slatko vrhnje. Štapić vanilije razrežite i unutrašnjost postružite u vrhnje. U posebnoj zdjeli ručno umutite žumanjke, šećer i malo vrhnja iz kotlića. Smjesu ulijte u vrhnje i neprestano miješajte na jako laganoj vatri dok se ne zgusne. Skinite s vatre i ohladite na ledu. Umiješajte u to Baileys i naribajte koru naranče. Izmiješajte šlag mikserom i umiješajte u ohlađenu kremu. Poslužite uz svježe voće, voćni umak ili voćnu salatu. Umjesto vrhnja i vanilije, možete staviti bijelu čokoladu, a naranču zamijeniti limunom.

Vid Nikolić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci