Kolač od kakija

Jednostavan, a opet poseban kolač, spravljen bez namirnica životinjskog podrijetla, danima ostaje mek i sočan

Za manji četvrtasti kalup ili kalup za tortu promjera 20 cm, potrebne su vam ove namirnice:

240 g integralnog brašna ili mješavine integralnog i zobenog brašna
3 žličice praška za pecivo
80 g smeđeg šećera
1 žličica mljevenog cimeta
1 žličica mljevenog đumbira
¼ do ½ žličice svježe naribanoga muškatnog oraščića
1 veliki, vrlo zreo kaki ili 2 manja (oko 400 g)
100 g jogurta od soje
100 g nasjeckanih oraha
4 žlice hladno prešanog ulja, npr. suncokretova
1 žličica limunova soka

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje. U većoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i začine. Kaki ogulite pa ga zgnječite vilicom. Pomiješajte ga s jogurtom od soje i uljem pa dodajte u mješavinu brašna i začina te kratko promiješajte. Dodajte orahe, a na kraju umiješajte i limunov sok te odmah prebacite u kalup, poravnajte površinu i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 40 – 45 minuta. Ostavite da se ohladi pa izvadite iz kalupa i poslužite.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci