Keksi s kikirikijem i agavinim sirupom

Agavin sirup koristi se za pripremu kolača, pudinga, peciva, marinada, kompota, salata, a budući da je puno slađi od šećera (ali zdrav) treba pripaziti na količinu... Isprobajte ga u receptu za kekse

1 šalica bademova brašna
½ žličice soli
¼ žličice praška za pecivo
½ šalice maslaca od kikirikija
¼ bio agavina sirupa
2 žlice biljnog ulja
1 žličica ekstrakta vanilije

U manjoj zdjeli izmiješate brašno, sol i prašak za pecivo, a u drugoj mikserom sljubite maslac od kikirikija, agavin sirup, ulje i ekstrakt vanilije. Brašnastu smjesu iz prve zdjele postupno dodajte u drugu te miksajte sve dok se smjese međusobno ne prožmu i sjedine. Po jednu žlicu tijesta stavljajte na papir za pečenje u obliku dukata, a potom pecite na 180 stupnjeva 6 do 12 minuta, sve dok kolačići ne dobiju zlaćane rubove.

Preporučujemo

Ostali članci