Keksi s đumbirom

Hrskavi čajni keksi koji se peku samo 10 minuta. I superzdravi!

(za 4 osobe)
SASTOJCI:
180 g margarina
180 g polubijelog brašna
80 g kukuruznog brašna
70 g demerara šećera
2,5 žličice đumbira u prahu
1/3 žličice vanilije u prahu
2 prstohvata soli

Margarin sobne temperature pjenasto izmiksajte. Pomiješajte polubijelo brašno, kukuruzno brašno, šećer, đumbir, vaniliju i sol. Dodajte izmiksani margarin i mijesite rukama dok ne dobijete kompaktno tijesto. Od tijesta oblikujte duguljasti valjak, promjera 5 cm. Omotajte ga plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 2 sata. Pećnicu zagrijte na 190ºC. Izvadite tijesto iz hladnjaka i narežite na ploške debljine 5 mm. Ploške poredajte na lim za pečenje obložen papirom. Pecite 10 minuta. Kekse izvadite iz pećnice i ostavite da se dobro ohlade. To su pravi čajni keksi, tzv. hruskavci!

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci