Keksi s đumbirom

Hrskavi čajni keksi koji se peku samo 10 minuta. I superzdravi!

(za 4 osobe)
SASTOJCI:
180 g margarina
180 g polubijelog brašna
80 g kukuruznog brašna
70 g demerara šećera
2,5 žličice đumbira u prahu
1/3 žličice vanilije u prahu
2 prstohvata soli

Margarin sobne temperature pjenasto izmiksajte. Pomiješajte polubijelo brašno, kukuruzno brašno, šećer, đumbir, vaniliju i sol. Dodajte izmiksani margarin i mijesite rukama dok ne dobijete kompaktno tijesto. Od tijesta oblikujte duguljasti valjak, promjera 5 cm. Omotajte ga plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 2 sata. Pećnicu zagrijte na 190ºC. Izvadite tijesto iz hladnjaka i narežite na ploške debljine 5 mm. Ploške poredajte na lim za pečenje obložen papirom. Pecite 10 minuta. Kekse izvadite iz pećnice i ostavite da se dobro ohlade. To su pravi čajni keksi, tzv. hruskavci!

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci