'Jogurt' od tahinija s jagodama

"Mislim da ljudi jagode ne konzumiraju dovoljno, pa evo jednog načina kako ih možete jesti češće u sezoni i izvan nje. U ovom receptu možete ih zamijeniti drugim bobičastim voćem blaga okusa, na primjer, borovnicama ili malinama, čak i njihovom kombinacijom", kaže u svojoj novoj kuharici The Magic of Tahini naša kolumnistica Dunja Gulin i otkriva nam recept...

Za 4 porcije

  • 160 ml / 2/3 šalice agavina sirupa
  • 2 žličice agar-agar praha ili 10 g / 3 ½ žlice agar-agar pahuljica
  • 500 g / 3 šalice organskih jagoda, svježih ili zamrznutih
  • 330 g / 1 ½ šalica svilenog tofua
  • 2 žlice bijelog tahinija
  • nekoliko narezanih svježih jagoda ili malo džema ili kompota od jagoda, za dekoraciju, prema želji
  • jestivo cvijeće, za dekoraciju, prema želji

U maloj tavi smiješajte agavin sirup i agar-agar prah (ili pahuljice) i 100 ml /1/3 šalice i jednom žlicom vode. Pustite da proključa, povremeno miješajući. Ako koristite agar-agar pahuljice, lagano ih kuhajte oko 5 minuta, dok se ne rastope. Dok je tekućina još vruća, dodajte joj, miješajući, jagode, svileni tofu i tahini. Ulijte u četiri šalice ili keramičke zdjelice i dobro ohladite prije posluživanja. Prema želji, dekorirajte jogurt svježim jagodama ili kojom žlicom džema ili kompota i jestivim cvijećem.

tahini knjigaKnjigu Dunje Gulin 'The Magic of Tahini' (9,99 funti, izdavač Ryland Peters & Small), u kojoj se uz recepte koje donosimo nalazi još mnogo dobrih savjeta i jela koja možete dodatno oplemeniti tahinijem, nabavite na www.amazon.co.uk. Fotografije u knjizi potpisuje Clare Winfield

Iz kuharice Dunje Gulin ‘The Magic of Tahini’ (Ryland Peters & Smalls)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci