Jagode u bijelom umaku

Isprobajte jagode u bijelom umaku s kapljicama balzamičnog karamela. Neobičan kontrast kiselog i slatkog!

(za 3 osobe)
1/2 kg svježih jagoda
 
Za bijeli umak:
100 g sojina šlaga
2 dl sojina mlijeka s vanilijom
50 g bijele čokolade
2 žličice pudinga od vanilije ili gustina
 
Za balzamični karamel:
0,5 dl balzamičnog octa
0,5 dl sirupa od agave
 
Operite i očistite svježe jagode pa ih narežite na manje komade i poslažite u zdjelice. Zakuhajte sojino mlijeko i u njemu rastopite bijelu čokoladu. Dobivenu tekućinu zgusnite pudingom ili gustinom. Ostavite da se ohladi. U ohlađenu smjesu polako umiješajte sojin šlag. Zakuhajte mješavinu balzamičnog octa i sirupa od agave. Pustite da ključa najviše dvije minute. Jagode prvo prelijte bijelim umakom, a zatim poprskajte karamelom od balzamičnog octa te poslužite.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci