Hrskavi pužići u zdravoj varijanti

Omiljeni dvobojni keksići mogu se ispeći i na zdraviji način – posve od sastojaka biljnog podrijetla

300 g polubijelog brašna

½ paketića praška za pecivo

90 g svijetlog smeđeg šećera

naribana korica neprskanog limuna ili naranče

70 ml hladnoprešanoga suncokretova ulja

100 ml bademova, lješnjakova ili drugog biljnog mlijeka

vrhom puna žlica kakaa

 

Prosijte zajedno brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer te naribanu koricu limuna ili naranče i dobro promiješajte. Umiješajte ulje i biljno mlijeko te zamijesite. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela pa u jedan umijesite kakao. Svaki dio razvaljajte između dva komada papira za pečenje na pravokutnike jednake veličine pa jedan stavite na drugi. Čvrsto smotajte kao roladu pa je omotajte papirom za pečenje i ostavite u hladnjaku najmanje pola sata. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva te na veliki lim stavite papir za pečenje. Tijesto narežite na ploške debele oko ½ cm i stavite na lim. Pecite 15 minuta.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci