Domaći zdravi čokoladni sladoled

Omiljena ljetna slastica ima i zdravo lice! Neka jedina nedoumica u njezinom spravljanju bude – koji okus danas odabrati?

2 limenke (po oko 400 ml) punomasnoga kokosova mlijeka
60 g kakaa
80 g tamnog sirovoga šećera ili kokosova nektara
6 žlica glatkog maslaca od orašastih plodova (badema, lješnjaka, indijskih oraščića)
prstohvat morske soli

U manji lonac ulijte kokosovo mlijeko, dodajte mu kakao i šećer te dobro promiješajte. Stavite na vatru srednje jačine i nastavite kuhati oko 5 minuta miješajući žičanom pjenjačom dok se mješavina ne zagrije do granice vrenja – maknite s vatre čim se pojave mjehurići. Umiješajte maslac od orašastih plodova i sol. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu i pritom često promiješajte žičanom pjenjačom. Ohlađenu mješavinu ulijte u širu plitku posudu ili duguljast kalup pa pokrijte plastičnom folijom, a posudu omotajte aluminijskom folijom. Ostavite u zamrzivaču najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Da bi sladoled bio kremastiji i ravnomjernije se zamrznuo, promiješajte ga nakon dva sata zamrzavanja pa ponovo nakon još 2 sata i vratite u zamrzivač. Prije posluživanja ostavite ga na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da biste lakše oblikovali kuglice.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci