Domaće zdrave praline

Svejedno trebate li brzu poslasticu ili slatki dar za ljubitelja zdrave prehrane, ovaj vam recept omogućuje da iskoristite ono što imate kod kuće i varirate ga po želji

100 g badema, oraha, lješnjaka (najbolje poprženih) ili kikirikija
50 g zobenih pahuljica
100 g datulja, suhih šljiva ili grožđica
6-7 žlica kikiriki-maslaca, maslaca od badema ili lješnjaka
150 g tamne čokolade

Bademe (ili drugo što ste odabrali) i zobene pahuljice usitnite u blenderu ili multipraktiku. Istresite ih u zdjelu pa smiksajte datulje (odnosno suhe šljive ili grožđice koje ste prije toga namočili da omekšaju i dobro ocijedili). Kad od suhog voća nastane gusta pasta, dodajte biljni maslac koji ste odabrali.

Nakon što se povežu, dodajte ih u zdjelu sa samljevenim sastojcima. Dobro promiješajte; po potrebi dodajte još biljnog maslaca. Uzimajte po žličicu smjese te oblikujte kuglice. Na pladanj ili lim stavite papir za pečenje.

Na pari u dubljoj posudi rastopite čokoladu pa vilicom u nju spuštajte kuglice kako bi cijele bile oblivene čokoladom. Stavite ih na papir za pečenje te, ako želite, pospite nasjeckanim orašastim plodovima. Ostavite da se ohladi i čokolada stvrdne.


Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci