Čokoladni puding s chijom

Bez kuhanja

Potrebno je
350 ml bademova mlijeka
60 g sjemenki chije
40 g kakaa
3 žlice nektara agave
½ žličice mljevenog cimeta

Način pripreme
Pomiješajte sve sastojke tako da dobro razmutite sjemenke chije s tekućinom te to ponovite za minutu-dvije: time se sprečava da od sjemenki nastanu grudice i da potonu na dno. Ostavite ih u hladnjaku najmanje 4-5 sati.

Ekspresna varijanta
Kad nemate vremena čekati nekoliko sati, žlicu sjemenki chije umiješajte u ½ šalice biljnog mlijeka. Dobro promiješajte svakih nekoliko minuta i za otprilike 15 minuta mješavina će se zgusnuti u puding. Tada umiješajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, kokos…

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci