Čokoladni kolač s pulpom badema bez brašna

Ako ne znate što biste s pulpom nakon izrade bademova mlijeka... evo odlične ideje

120 g pulpe od badema

1 srednje velika zrela banana (oko 150 g)

50 g rastopljenoga kokosova ulja

30 g kakaa

2-3 žlice sirovog šećera

50 g nasjeckane tamne čokolade ili orašastih plodova (oraha, badema, lješnjaka)

 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Manji kalup obložite papirom za pečenje. U blender ili multipraktik stavite pulpu od badema, narezanu bananu, kokosovo ulje i kakao. Smiksajte pa dodajte šećera ovisno o tome koliko je banana slatka. Ponovno smiksajte, a potom umiješajte nasjeckanu čokoladu ili orašaste plodove. Smjesu stavite u kalup i poravnajte površinu. Pecite oko 30 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja (najbolje u hladnjaku).

Napravite sami bademovo mlijeko

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci