Čokoladni kolač s narančom

Omiljena kombinacija čokolade i naranče u osobito sočnoj i k tome veganskoj verziji

100 g čokolade za kuhanje

2 neprskane naranče

2 šalice biljnog mlijeka (sojino, zobeno, bademovo)

½ šalice hladnoprešanoga suncokretova, repičina ili rastopljenoga kokosova ulja

prstohvat soli

½ šalice smeđeg šećera (najbolje tamnog)

2½ šalice brašna

4 žlice kukuruznog škroba

1 prašak za pecivo

 

Čokoladu rastopite na pari i ostavite da se hladi. Neprskane naranče dobro operite i posušite pa naribajte koricu i iscijedite sok. Pola soka pomiješajte s biljnim mlijekom, a zatim umiješajte ulje, sol i šećer. Miješajte dok se sol i šećer ne rastope. Zajedno prosijte brašno, škrob i prašak za pecivo pa umiješajte u tekuće sastojke. Na kraju umiješajte rastopljenu čokoladu i naribanu narančinu koricu. Smjesu ulijte u kalup obložen papirom za pečenje te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 25 do 30 minuta. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen. Pečeni kolač prelijte ostatkom narančina soka te ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja. 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci