Čokoladni kolač s mocca kremom od avokada

Kavoljupci žličicu instant-kave mogu dodati i smjesi za biskvit, dok oni koji ne piju kavu mogu upotrijebiti instant kavovinu od ječma

Za biskvit
250 g brašna
1 paketić praška za pecivo
4 žlice kakaa
100 g smeđeg šećera
70 ml suncokretova ulja
350 ml biljnog mlijeka

Za kremu
2 zrela avokada
90 ml nektara od agave
40 g kakaa
2 žlice bademova ili drugog biljnog mlijeka
1 žličica sjemenki chije
1-2 žličice instant-kave

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje. U veću zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Dodajte smeđi šećer i dobro pomiješajte. Ulijte ulje i biljno mlijeko te kratko promiješajte. Smjesu ulijte u kalup i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 35 do 40 minuta na 180 stupnjeva. Ohladite pa premažite kremom.

Za kremu avokado prerežite i izdubite te stavite u blender. Dodajte nektar od agave, kakao, bademovo mlijeko, chiju i instant-kavu. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu, otprilike minutu. Kremu ostavite u hladnjaku najmanje pola sata pa njome premažite ohlađeni biskvit.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci