Čokoladni kolač bez brašna

Kod pripreme ovoga kolača bez brašna najteži je posao – čekanje da se ohladi. Ljubitelji kave mogu u smjesu dodati pola žličice praha za instant-kavu

200 g tamne čokolade
100 g maslaca
2 žlice smeđeg ili kokosova šećera
prstohvat soli
2 jaja
1 žlica kakaa


Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva te manji kalup (npr. okrugli, promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje. Čokoladu krupno narežite. U manjem loncu na laganoj vatri rastopite maslac. Dodajte narezanu čokoladu pa miješajte dok se ne rastopi. Maknite s vatre te umiješajte šećer i sol, a zatim i jedno po jedno jaje. Dodajte prosijani kakao. Dobro promiješajte – miješajte otprilike 1 minutu – kako biste dobili glatku smjesu. Ulijte u kalup, kalupom lupnite po radnoj površini da se uklone mjehurići zraka pa stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 20-ak minuta pa ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja.  





Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci