Čokoladni brownies kolači s rogačem

Čokolada i rogač par su koji se savršeno ljubi...

250 g maslaca sobne temperature ili ulja
200 g gorke čokolade (70 posto kakaa)
65 g brašna
1 žličica praška za pecivo
200 g smeđeg šećera muscovado
5 žlica praha rogača
1 žličica praha bourbon vanilije ili jedna mahuna vanilije
prstohvat soli
4 jaja
U posudi pomiješajte suhe sastojke, a na pari otopite čokoladu i maslac. Dobro pomiješajte mokre i suhe sastojke pa na kraju, miješajući, dodajte jaja. Smjesu ulijte u kalup (30 x 20 cm) i pecite 20-ak minuta na 170 °C. Po želji, možete u smjesu dodati nasjeckane orašaste plodove ili suho voće.

Šef Sabina Jalšić i Ana Zlodi, kulinarski studio Majstor kuhar

Preporučujemo

Ostali članci